Édes ribizlis piskóta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 3-4 ek tejföl
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 25dkg ribizli (Ha nincs, más gyümölcs is megteszi)
  • 2 teás kanál cukor
  • 2 teás kanál méz
  • 1-2 marék zsemlemorzsa.

Elkészítése:
A megmosott ribizli a cukorral és a mézzel összekeverjük és félretesszük.
A tésztához összekeverjük az egész tojásokat cukorral, citromhéjjal habosra keverjük, utána belekeverjük a 3-4 kanál tejfölt és kakaóport, és a végén összekeverjük a sütőporos lisztel.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és megszórjuk, zsemlemorzsával utána rászórjuk a cukros-mézes ribizlit. Tűpróbáig sütjük.