Jojó fánk

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 5 tojás,
  • 20 dkg cukor,
  • 20 g szalakáli,
  • 22 dkg + 30 dkg liszt
  • 5 dkg zsír,

Töltelék: egy kocka margarin és egy 10 dkg teavaj, keveréke 20 dkg porcukorral, 1 citrom héjával és levével. Ha van egy kis vanília, akkor még az is nagyon feldobja.
Teteje: olvasztott csoki

Elkészítése:
Az egész tojásokat, a cukorral, és a szalakálival habosra keverjük, majd hozzáadunk 22 dkg lisztet és összekeverjük. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Reggel hozzáadjuk a maradék lisztet, a zsírt és nagyon vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk és forró sütőben világosra sütjük. Ha kihűl kettesével összeragasztjuk, és olvasztott csokival díszítjük.