Hozzávalók:
Alap:
Krém:
Elkészítése:
Az alapot összegyúrjuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy könnyen formázható, de ne ragadós masszát kapjunk. Osszuk négy részre. Egy nagyobbra és három egyenlő részre. A három kisebb részt folpackon egyesével egyforma téglalap alakúra és nagyságúra kinyújtjuk. Ezekhez tudjuk majd igazítani a nagyobb tészta méretét is.
A krémhez a vajat a porcukorral és a kókuszreszelékkel alaposan kikeverjük, úgy, hogy kenhető legyen. A krémből kenjünk keveset az egyik kinyújtott lapra, majd kirakjuk szorosan kimagozott meggyszemekkel és eltekerjük. Így járunk el a másik két kinyújtott lappal is. Folpackon a nagyobb tésztát is kinyújtjuk téglalap alakúra, de olyan hosszúra mint a rudak. Vékonyan kenjük meg krémmel, majd erre helyezünk két kis rudat, és ezek közé kenjük krémet. A két rúdra helyezzük rá a harmadik meggyes rudat is.A rudak oldalát kenjük meg még a maradék krémmel, ahol kicsit beesne a tészta és tekerjük fel a folpack segítségével óvatosan. Lehet, hogy a feltekeréshez segítség kell, mert több kézzel könnyebben lehet vele boldogulni. Szórjuk meg a maradék kókuszreszelékkel és tegyük hűtőbe. Pár óra múlva lehet is szeletelni. Kicsit macerás, de megéri elkészíteni.