Illatos omlós tengeri hal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg bármilyen halfilé de lehet csirkemell is
  • 3 db tojás
  • 12 dkg rétes liszt
  • 12 dkg keményítő
  • 12 dkg kukorica liszt
  • tej amennyit a liszt fel vesz
  • 1 kg burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 cs petrezselyem

Elkészítése:
A tojások fehérjét habzásig verjük, hozzá keverjük a keményítőt, a kukoricalisztet majd a rétes lisztet, közben annyi tejet adunk hozzá hogy sűrű palacsinta tészta állagot kapjunk.
A húsokat sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben, belemártjuk a masszába és bő forró olajban hirtelen kisütjük.
A burgonyát megfőzöm sós, delikátos vízben, leszűröm, tepsibe teszem, rányomom a fokhagymát, majd meg locsolom olajjal, rászórtam petrezselymet összeforgattam és 200-250 fokom 20-30 percig sütöm.