Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Alap:
Krém:
Továbbá:
Tetejére:
Elkészítése:
A kekszet összekeverjük az olvasztott, de visszahűtőtt vajjal és jól belenyomkodjuk a forma aljába és hűtőbe tesszük.
A krémhez a zselatint felöntjük kevés vízzel és hagyjuk, hogy megduzzadjon.
A befőtteket lecsepegtetjük és a levét felfogjuk. Természetesen készülhet másmilyen gyümölccsel is. Akár friss gyümölcsöt is használhatunk, akkor a tetejére a zselét készítsük 5 dl vízből, 2 ek cukorból és 10 g zselatinból.
A joghurtot, krémsajtot, cukrokat és a tejszínt egy edénybe mérjük, majd jól kihabosítjuk az egészet.
A zselatint mikróban felolvasztjuk, majd a joghurtos krémbe keverjük. A barack felét felkockázzuk és azt is a krémbe keverjük.
A kész krémet a kekszes alapra halmozzuk és dermedésig hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tetejére a tortazselét. 5 dl befőttlében (ha nincs annyi, akkor pótoljuk vízzel a hiányzó mennyiséget) feloldjuk a tortazselét és hagyjuk langyosra hűlni. Ha nem befőttel dolgozunk, akkor 5 dl vízben oldjunk fel 10 g zselatint és 2 ek cukrot.
Ha a krém megdermedt, akkor a tetejét tegyük ki negyedelt barackkal. A tortazselét egyenletesen öntsük rá a barackra (ehhez használhatunk egy kanalat. Ha a zselét a kanál domború oldalára öntjük és úgy folyik rá a sütire, akkor kisebb eséllyel fogja feloldani a krémet, mivel a kanál hűt még a zselén annyit).