Pudingos gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj

A krémhez

  • 1 csomag pudingpor (ízlés szerint)
  • 0.5 l tej
  • 2 evőkanál cukor
  • A tetejére
  • gyümölcs (ízlés szerint)
  • gyümölcskocsonya

Elkészítése:
Egy gyümölcstorta formát kivajazunk és kilisztezünk. A sütőt kb. 180°-ra előmelegítjük. A tojásokat habosra verjük a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, majd az olvasztott vajat. Csomómentesen, jó alaposan összekeverjük. Előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig.
Miután kihűlt a tészta, felfőzzük a pudingot a tejjel és a cukorral. A tésztát kitöltjük a pudinggal/ krémmel, és ízlés szerint gyümölcsökkel díszítjük. Ha kihűlt a puding, gyümölcskocsonyát főzünk a tetejére. Miután megdermedt a kocsonya a tetején, tálaljuk.