Bodzavirágszörp citromfűvel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 cs bodzaszörp tartósító (Haas quuittin)
  • 70-80 db bodzavirág
  • 3,4 kg cukor
  • 6 db citrom
  • 120 db haas teaízesítő tabletta vagy 2 nagy tk étkezési citromsav
  • 15 szál friss citromfű
  • 6 l víz
  • üvegek-kupakok

Elkészítése:

Egy nagyobb fazékba kimérjük a 6 liter vizet és a cukorral felforraljuk, majd miután elzártuk a lángot, elkeverjük benne a tasakos szörptartósítót és a citrompótlót vagy a citromsavat, végül félretesszük, hogy teljesen kihűljön.

Ezalatt a frissen szedett, tiszta és bogármentes bodzavirágokról egy ollóval amennyire csak lehet levágjuk a szárakat és egy nagy műanyag edénybe tesszük.

A friss citromfüvet folyóvízzel megmossuk, lecsepegtetjük és a felkarikázott citromokkal együtt berétegezzük a bodzavirágok közé.

Miután teljesen kihűlt a cukros víz, ráöntjük a citromos virágokra, hűvös helyen tárolva 5 napon át többször is jól átkeverjük.

5 nap után egy textilen átszűrjük, hagyjuk kicsepegni és tisztára mosott száraz üvegekbe kipalackozzuk, lezárjuk és szellős hűvös helyen (hideg spájzban) tároljuk.

Egészségünkre!

Tipp:

A zöldfűszer mellé ízlés szerint 1-2 nagyobb ujjnyi friss gyömbért hozzáreszelve még gazdagabb, karakteresebb bodzavirág ízt kapunk!