Tárkonyos burgonyasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 150-200 ml húsleves alaplé
  • 10 ek olaj
  • 5 ek ecet
  • 1 tk mustár
  • só, bors, tárkony ízlés szerint

Elkészítése:

A burgonyát feltesszük főni.

Közben a hagymát felkockázzuk és egy tálba tesszük. A húslét vagy alaplevet a leveskockából melegen ráöntjük a hagymára és állni hagyjuk.

Az olajat, ecetet, mustárt és a fűszereket jól kikeverjük.

A megfőtt. de még meleg krumplit tálba karikázzuk, hozzáöntjük a még meleg haymás elegyet végül az olajos, ecetes mártást. Jól elkeverjük és lehűtjük. Másnapra az igazi.