Rakott padlizsán

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg padlizsán
  • 10 dkg étolaj
  • 20 dkg darált hús
  • 1 hagyma
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 2 kanál liszt
  • só, bors

Elkészítése: A hagymát apró darabokra vágjuk, majd egy kanál olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, megsózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A padlizsánt meghámozzuk és ujjnyi karikákra vágjuk. Picit megsózzuk, majd lisztbe mártjuk és forró olajban megsütjük.  Tűzálló tálba a darált hússal rétegesen rakjuk, majd leöntjük a tojással elkevert tejföllel.  20-30 percig sütjük.