Túrós málnatorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg málna
  • 25 dkg túró
  • 3 ek citromlé
  • 1,5 dl tej
  • 1 cs zselatin
  • 2dl habtejszín
  • 1cs tortazselé
  • 20 dkg vaj

Elkészítés:
A darált háztartási kekszet ,15 dkg porcukrot, és a puha vajat elvegyítünk (ha kell korty tejet öntünk még hozzá, hogy gyúrható legyen mint a kókuszgolyó) és egy csatos tortaforma aljára nyomkodjuk. Majd betesszük a hűtőbe10-15 percre. A málna felét,  a piskótalap tetején elosztunk.
Túróhab: A túrót elkeverünk 5 dkg cukorral, 3 evőkanál citromlével, 1 dl tejjel. Közben 2 csapott teáskanál zselatint elkeverünk 3 evőkanál hideg vízzel és 10 percig állni hagyjuk. A zselatint langyosra melegítjük, és a túrókrémbe keverjük. A végén a habtejszínből kemény habot verünk, és azt is a túrókrémhez adjuk. Majd a piskótára tesszük. Ezután a tortát egy sorban kirakjuk a maradék málnával, és 1 tasak piros tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint elkészítve a málnára tesszük.
Visszatesszük dermedni, lehúzzuk a tortaformát, és tálaljuk.