Zebratorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 22-24 cm-es tortaformához:

  • 75 dkg krémesre áttört túró
  • 4 dl tejföl
  • 1,5 dl olaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2 ek citromlé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A túrót, tejfölt, olajat, cukrot, vaníliás cukrot, citromlevet és a pudingport egy nagy tálba tesszük és krémesre keverjük.

A túrós masszát elfelezzük és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport.

A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát vajazzuk és lisztezzük.

A fehér és kakaós masszát felváltva belekanalazzuk a formába. 175 fokra melegített sütőben kb 50 perc alatt megsütjük.

Ha teljesen kihűlt, akkor szeleteljük.