Csirkemájas-gombás krumplitorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg körüli főtt, reszelt burgonya
  • ételízesítő
  • őrölt szerecsendió
  • petrezselyemzöld
  • 1/2 kg csirkemáj
  • gomba
  • hagyma
  • fokhagyma reszelve
  • olaj
  • őrölt bors
  • piros arany
  • sárga paprika
  • paradicsom
  • 1 nagy tejföl
  • 2 db tojás
  • reszelt sajt

Elkészítése:
A krumplit megfőzzük, héját lehúzzuk, kihűtjük, majd lereszeljük, szerecsendióval, ételízesítővel, vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, jól kipürésítjük egy kis tejjel. A csirkemájakat feldaraboljuk, úgy 4 darabkára egyenként, a gombát is felszeleteljük(vargánya gombából készítettem,de másfajtából is finom). A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, rádobjuk a gombát, a májat, paradicsomot, sárga paprikát, őrölt borsot, fokhagymát, kevergetve, pár perc alatt átsütjük, ételízesítővel megszórjuk. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk és rétegezzük addig míg el nem fogy. Minden sorra, elszórtan piros aranyat nyomunk. Krumpli-májas gomba stb..
Két tojást felverünk, a tejföllel összekeverjük, ételízesítőt keverünk hozzá és a torta tetejére öntjük. Reszelt sajttal megszórjuk és sütjük.