Dán burgonyasaláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 4 dl kaukázusi kefir
  • 1 ek. porcukor
  • 1 ek. mustár
  • őrölt fekete bors
  • 3 szál újhagyma

Díszítéshez:

  • olívabogyó
  • 1 db sárgarépa
  • petrezselyemzöld
  • pár szem kukorica
  • 1 szelet párizsi

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felkarikázzuk.

A kefirt elkeverjük a porcukorral, mustárral, sózzuk, borsozzuk. Az újhagymát felkarikázzuk és az öntethez keverjük.

A kihűlt burgonyát is hozzáadjuk és óvatosan átforgatjuk.

Egy tálba tesszük és a kép alapján vagy ízlés szerint díszítjük.