Martinász

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2-2 szeletsertéscomb vagy- lapocka
  • liszt
  • 2 pár virsli
  • egy nagyobb hagyma
  • 2dl paradicsomlé
  • bors
  • borókabogyó
  • 2dl tejföl
  • 3dl olaj
  • cukor

Elkészítése:

A sertéscombot vagy lapockát sózzuk, lisztbe forgatjuk, olajon mindkét oldalon elősütjük.Tűzálló tálra rakjuk egymás mellé. A virslit fölkarikázzuk, olajon megpároljuk, a húsra rakjuk. A hagymát apróra vágjuk olajon üvegesre sütjük felöntjük a paradicsomlével sózzuk borsozzuk, borókabogyóval összefőzzük, langyosan tejfölt keverünk bele, ráöntjük a húsra. Sütőben készre sütjük. Rizzsel tálaljuk.