Hamis tiramisu

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • kb 30 db cukrozott babapiskóta

A krémhez:

  • 0, 5 l habtejszín / Hullala/
  • 200 gr natúr sajtkrém (tömlős sajt is jó)
  • 3 ek porcukor
  • 1 teáskanál rumaroma

A babapiskóták mártogatásához:

  • 2 dl kávé
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál rumaroma

Elkészítése:
A sajtkrémet a porcukorral és a rumaromával kikavarom, majd a felvert kemény tejszínhabhoz keverem és tovább verem,jó keményre mennyire csak lehet.
A kávét a tejjel és a rumaromával összekeverem. Egy hőálló szögletes tál vagy tepsi aljára a kávéban megforgatott babapiskótát tettem egymás mellé, majd a krém felét rásimítottam, megint kávéban megforgatott babapiskóta és a krém másik felét is ráteszem. Hűtőbe tesszük és másnap kakaóval megszórva fogyasztjuk. Fél adaggal készítettem,de 10 nagy kocka lett belőle. Bőségesen elég.
Nem édes így,ha keveslitek a cukrot hozzá,akkor még tegyetek a krémhez.