Túrókrémes sütemény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 200 g tehéntúró
  • 90 g zsíros tejföl
  • 50 g puha vaj
  • 60 ml meleg tej
  • 6 tojás sárgája
  • 6 dkg  liszt
  • 2 dkg étkezési keményítő (elhanyagolható, de akkor 8 dkg lisztre van szükség)
  • csipet só
  • 1 evőkanál citromlé
  • 6 tojás fehérje
  • 70 g cukor (vagy 140 g, ha édesebben szereted)

Elkészítése:

A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval.

Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, tejfölt és vajat keverd krémmé. Lassanként öntsd bele a tejet. Add hozzá a tojás sárgákat, lisztet és citromlevet.

Mindegyik hozzávaló után keverd jól össze. Mixerrel keverd össze a tojás fehérjéket, majd add hozzá a cukrot 2-3 adagból, és készíts habot belőle

Öntsd a habba a túrót, 3 adagból, és minden adag után keverd jól össze (főleg az első adag után).

Öntsd a keveréket sütőpapírral kibélelt formába (vagy tepsibe) és helyezd bele egy nagyobb tepsibe, melybe forró vizet öntöttél. 160°C fokon süsd 60-70 percig, amíg aranyszínű nem lesz.

Mikor elkészült, helyezd egy rácsra, hogy hűljön ki. Miután kihűlt, szeleteld fel, és szórd meg porcukorral (ízlés szerint).

(A tetejére szórtam pár szem meggyet, de elhagyható, mert a receptben sem szerepelt. Én 8 dkg liszttel sütöttem, a keményítő nélkül.)

Tepsi méret:

20×30 cm