Kijevi krémes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2-3 ek tejföl
  • 20 dkg margarin
  • 4 tojás sárgája
  • 1 sütőpor

Habhoz:

  • 4 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió

Krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1/2 liter tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg kristálycukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,3 részre osztjuk,kinyújtjuk. A tojás fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a darált diót. A lapokat megkenjük ezzel a krémmel és kisütjük őket egyforma nagyságúra. A krémhez a pudingot a cukorral megfőzzük, és ha langyosra hűl, hozzákeverjük a margarint is. Ezzel a krémmel töltjük meg a kihűlt lapokat. Tetejére nem tettem semmit,mert a diós habos lap magában is mutatós és így az eredeti. Nagyon finom süti. Másnap szeletelhető.
Aki vastagabb krémmel szereti,akkor másfél adagban készítse a krémet.