Tiramisu

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 nagyon friss tojás
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 3 ek. cukor
  • 50 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt)
  • 1-2 evőkanál martini vagy konyak
  • kb. 40 db babapiskóta

A piskóta áztatásához:

  • 3 dl erős feketekávé
  • 7-8 evőkanál kristálycukor
  • egy kupica konyak

A tetejére:

  • 2-3 ek.cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. Ezután a jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk. A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá.
Hűtőszekrényben kb. fél órán át állni hagyjuk.