Fetás-baconos fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 185 g fetasajt
  • bors, oregánó ízlés szerint
  • 2 tojás
  • kb 40 dkg szeletelt bacon

Elkészítése:

A húshoz hozzáadjuk a zsemlemorzsát, tojásokat, sót, a fokhagymát és oregánót, majd alaposan összedolgozzuk. Végül a nagyobb darabokra vágott fetát adjuk hozzá, kicsit elmorzsoljuk, de nagyobb darabok maradjanak benne, majd a húsos masszába beledolgozzuk.

A húsmasszából kisebb hengereket formázunk, amiket 1-1 szelet baconbe tekerünk és tepsibe sorakoztatunk.

200 fokos sütőben kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

Lilahagymás tört burgonyával és befőttel vagy másmilyen, ízlésünknek megfelelő körettel tálaljuk.