Rácsos, habos almás linzer

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Tészta hozzávalói:

  • 45 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojás sárgája

Töltelékhez:

  • alma
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás keményre vert habja 20 dkg kristálycukorral
  • 1 vaníliás cukor

Elkészítése: A tésztának valót összegyúrom, és a kétharmad részét tepsibe teszem. Ráterítem a tölteléket, és a tojások fehérjét kemény habbá verem, ekkor teszem bele a cukrot, apránként, amivel még tovább verem. A töltelékre terítem, és a maradék tésztával berácsozom. Lassan sütöm, hogy a hab ne barnuljon meg.

Az almát egy kicsit megdinsztelem, hozzáadom a cukrot, de még 2 evőkanál búzadarát is, a biztonság kedvéért. Dióval, mákkal is nagyon finom.

A receptet Szinai Erzsébettől kaptuk. Köszönjük neki!
[ad#Google Adsense Cikk]