Vendégváró falatkák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 ek vaj
  • 1 ek aprított fokhagyma
  • 1 ek aprított lilahagyma
  • 2 ek paradicsom paszta
  • 1/2 csésze friss túró (aludt tejből)
  • 1/2 csésze maradék sülthús ledarálva
  • só, bors, chili paprika
  • 1 pritamin paprika
  • 2 kerti uborka
  • 1 fehér paprika

Elkészítése:

Olvasztott vajon üvegesre dinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsom pasztát és a húst. Az egészet alaposan összeforgatjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. Fűszerezzük és krémesre keverjük a túróval.

Az uborkát kis darabokra vágjuk, kikaparjuk a belsejét. A paprikákat cikkekre szeleteljük vagy kicsumázzuk.

Megtöltjük a zöldségeket és legalább egy órán át hidegen érleljük.

Kenyérrel tálaljuk.