Duna hulláma

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 üveg magozott meggy

Krém:

  • 3,5 dl tej
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tortabevonó
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és simára dolgozzuk. Kettévesszük a masszát. Az egyik felét beletesszük a kikent lisztezett tepsibe.

A másik felében elkeverjük a kakaót, majd ráöntjük a tepsiben lévő masszára. Megszórjuk a meggyel, és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.

A tejjel, a pudingporral sűrű pudingot készítünk, s amikor kihűlt, elvegyítjük a margarinnal habosra kikevert porcukorral.Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tésztára. Bevonjuk a tetejét a csokival.