Olaszos rántott szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 20 dkg vöröshagyma
  • liszt
  • 25 dkg paradicsom
  • l evőkanál paradicsompüré
  • l dl fehérbor
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg sajt
  • kakukkfű
  • őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Kevés olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk paradicsompürét, a kakukkfüvet, kevés borral felengedjük, és sűrűre főzzük.

A hússzeleteket kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és olajban kisütjük.

Tűzálló tálba fektetjük a húsokat, mindegyikre egy vékony szelet sajtot teszünk, meglocsoljuk a sűrű mártással, és egy-egy szelet sajttal lefedjük. Forró sütőben a sajtot ráolvasztjuk.