Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez,vagyis pörkölthöz:
Továbbá:
A tészta lekenésére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy pár órára hűtőbe tesszük. A legjobb, ha előző nap este készítjük el a tésztát, így elég sok ideje van a hűtőben.
A csirkemellet felkockázzuk, az olajon a vöröshagymát megdinszteljük, majd rátesszük a pirospaprikát és egy pici vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk, paprikával és paradicsommal ízesítjük, majd megfőzzük, mint a pörköltet.
A sárgarépát feldaraboljuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük. A tésztát kisodorjuk, a pörköltről leöntjük a levét, ha soknak találjuk, majd hozzákeverjük a tejfölt és 1 ek lisztet. Ezt a tölteléket rákanalazzuk a kisodort tésztára, úgy hogy a két hosszanti felén 1-2 cm-t üresen hagyunk. A töltelékre rátesszük a zöldségeket, az egyik felét behajtjuk a töltelékkel együtt a közepéig, majd a másik hosszanti felét is. Felvert tojással lekenjük, majd margarinnal kikent tepsibe fektetjük és 180 fokon megsütjük.
Salátával fogyasztottuk.