Hozzávalók:
Házi bucihoz:
Pulled pulykacombhoz:
Házi majonéz:
Összeállításhoz:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben egy tk cukorral felfuttatjuk.
Közben kimérjük a lisztet, sót, maradék cukrot, tojást, vizet és vajat és mikor felfutott az élesztő, akkor azt is hozzákeverjük. Egy könnyű, lágy tésztát kell, hogy kapjunk.
Mikor már szép homogén állagú és elválik az edény aljától, kicsit kilisztezzük az edényt és duplájára kelesztjük (kb 1 óra).
A megkelt tésztát 6-8 részre osztjuk és gömbölyítjük, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és még kb 45 percig kelesztjük. Pihentetés után megkenjük egy egész, enyhén felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos sütőbe toljuk 20-25 percre (amíg szép aranybarna nem lesz a teteje).
A húshoz egy sütőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (fűszereket) és az apróra vágott vöröshagymát, whisky-t és a paradicsompürét, majd belehelyezzük a pulykacombokat. 1-2 órán át pácolhatjuk is ebben a szószban a húsokat, de a végén mártásként (BBQ szószként) fel fogjuk használni.
Miután elhelyeztük a combokat a szószban 160 fokos sütőben, alufóliával letakarva sütjük 3-3,5 órán át. Miután letelt a sütési idő, kivesszük a húsokat és két villa segítségével szálaira tépkedjük.
Ha a szósz nem elég selymes, akkor turmixoljuk le és keverjük vissza egy részét a tépett húshoz. A maradékot tegyük félre, tökéletes lesz meglocsolni a szendvicsünket vele.
A bucikat kettévágjuk, megkenjük vékonyan vajjal és forró serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk. Megkenjük a házi majonézzel. Az uborkát hosszában felszeleteljük és a bucikra halmozzuk. Rakunk a húsból bőven az uborkára és halmozunk rá reszelt cheddart. A sajt tetejére rakunk még a savanyú káposztából vagy csalamádéból és lefedjük a buci tetejével.
Ha szaftosabban szeretné valaki, a maradék BBQ szósszal még meglocsolhatja.