Kókusztejes pulykaragu leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg pulykamell
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 paszternák
  • 1 kisebb zellergumó
  • 2 szál szárzeller
  • 1-2 szelet cékla
  • 4 db karfiol rózsa
  • 3 cm kaliforniai sütőtök
  • 2 friss, kerti uborka
  • 3 dl kókusztej
  • só, bors
  • 1 mokkáskanál indiai fűszerkeverék
  • néhány szál petrezselyemlevél
  • 10 dkg üvegtészta
  • 2,5 dkg vaj

Elkészítése:

Felkockázzuk a zöldségeket és a húst.

A felmelegített vajon elkezdjük dinsztelni a céklát és a húst, majd fűszerezzük. Hozzáadjuk a sárgarépát, a zellert és a karfiolt, majd a sütőtököt és felöntjük vízzel, majd fedő alatt majdnem puhára főzzük.

Az utolsó 10 percben beletesszük az uborkát és a szárzellert, majd készre főzzük.

Állandó kevergetés mellett beletöntjük a kókusztejet, majd felforraljuk és megszórjuk petrezselyemzölddel és lefedve hagyjuk tálalásig.

Sós vízben főtt üvegtésztával tálaljuk.