Fehérboros, sajtos pulykamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 8 cikk natúr kockasajt
  • 2 dl fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • 40 dkg makaróni
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítése:

A pulykamellet csíkokra vágom.

A felaprított hagymát megdinsztelem és ráteszem a húst, majd fehéredésig sütöm. A sajtot több darabra vágom, majd ráteszem a húsra. Ezután öntöm rá a fehérbort Sózom, borsozom és ráteszem a zúzott foghagymát.

Ha a bort elfőné, akkor vízzel pótolom. Egy evőkanál lisztet egy kis vízzel kikeverek és besűrítem vele a húst.

Megszóróm petrezselyemmel és kifőtt tésztával, rizzsel vagy sült krumplival tálalom. A lisz helyett lehet keményítőt is használni.

Jó étvágyat!