Katsudon pulyka szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb szelet pulykamell filé
  • 3 fej vöröshagyma
  • 6 tojás
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 szál újhagyma
  • olaj

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Tálaláshoz:

  • párolt rizs

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk kissé, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és forró olajban ropogósra sütjük, majd félretesszük pihenni.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk és szálasra felvágott hagymát lepirítjuk rajta. A végén hozzáadjuk a szójaszószt is. Erre a sült hagymára ráültetjük a kirántott, felszeletelt, de egyben hagyott húsokat.

A villával habosra felkevert tojást a hús köré öntjük. Összesütjük az egészet.

Tálaláskor a tojásos húst a párolt rizsre tesszük és megszórjuk a tetejét vágott újhagymával. Forrón tálaljuk.

Laktató és nagyon finom!