Hozzávalók:
Elkészítése:
A zúzát alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A gombát vékonyan szeleteljük fel.
A zöldségeket és a krumpli szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint (én a zöldségeket felkarikáztam, a krumplit apró kockákra vágtam).
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, futtassuk meg, majd adjuk hozzá a feldarabolt zúzát és addig pároljuk, míg elkezd levet engedni, kifehéredni.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a köménymaggal és a pirospaprikával, adjuk hozzá a babérlevelet, majd öntsük fel a vízzel és főzzük a zúzát félpuhára.
Amikor a zúza félig megpuhult, tegyük bele a feldarabolt zöldségeket, majd a gombát is. Addig főzzük tovább, míg a zöldségek félig megfőttek. Ekkor tegyük bele a krumplit és főzzük puhára.
A lisztet keverjük simára a tejföllel és egy kevés levessel, majd csorgassuk hozzá a forrásban lévő leveshez. Óvatosan keverjük össze, főzzük még pár percig, majd zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.