Zöldborsófőzelék sajtos pulykafasírttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg fagyasztott zöldborsó
  • 1-2 tk só vagy ételízesítő
  • fél liter tej
  • 4 ek GM zabpehelyliszt
  • petrezselyemzöld (opcionális)

A sajtos pulykafasírthoz:

  • fél kg darált pulykahús
  • 25 dkg sajt lereszelve
  • 1 tk só

A panírozáshoz:

  • GM zabpehelyliszt
  • 2 tojás
  • GM zabpehely

A sütéshez:

  • étolaj vagy kókuszzsír

Elkészítése:

A borsót annyi enyhén sós vízben tesszük fel főni, ami épp ellepi.

Amikor a borsó már majdnem megfőtt, elkészítjük a habarást, kevés tejben (2-3 dl) kézi habverővel csomómentesre keverjük a GM zabpehelylisztet (rizsliszttel is készülhet!), majd lassan beleöntjük a forrásban lévő főzelékbe, 3-4 perc alatt összeforraljuk, és a maradék tejjel ha szükséges hígítjuk.

Aki édesebben szereti tehet bele cukrot vagy édesítőszert, nekünk nem kellett bele. Ha szükséges még sóval, ételízesítővel utánízesíthetünk. Aki szereti, petrezselyemzölddel a legvégén megszórhatja, én ezzel már nem szoktam főzni.

A fasírthozhoz, a darált húst a sóval, a reszelt sajttal összegyúrjuk és diónál kicsit nagyobb gombócokat formálunk (nekem 24 darab lett), majd GM zabpehelylisztbe (vagy rizslisztbe), felvert, sóval ízesített tojásba és GM zabpehelybe (vagy GM morzsába) forgatjuk és forró zsiradékban pirosra sütjük.

Tipp:

Laktató, egészséges étel a hétköznapokra. A húsgolyókat, akár friss salátával vacsorára is kínálhatjuk.