Medvehagymás, túrós puliszka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 bögre víz
  • 1 bögre kukoricadara
  • 1/2 csokor medvehagyma
  • 25-30 dkg juhtúró
  • 17 szelet száraz kolbász

Elkészítése:

A medvehagymát vékonyra szelem.

A vizet kevés sóval felforralom, majd állandó keverés mellett beleteszórom a kukoricadarát és sűrűre főzöm. A puliszkába belekeverem a medvehagymát.

Kivajazok egy kisebb jénai tálat. A tálba felváltva rétegzem a puliszkát és a morzsolt juhtúrót. A tetejére juhtúró kerüljön!

Díszítem kolbászkarikákkal és forró sütőbe tolom, amíg a túró ráolvad.

Nyers uborkasalátával kínálom, amit friss borsikafűvel ízesítek.