Spagetti változatos feltéttel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg marhahús
  • 10 dkg gomba
  • 2 szelet sonka
  • 1 tojás
  • 10 dkg sajt
  • 1 húsos paradicsom
  • só, bors, kakukkfű ízlés szerint
  • 3-4 gerezd fokhagyma

Szószhoz:

  • 25 dkg spagetti tészta
  • 1 kisebb cukkini
  • 3 paradicsom
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 kisebb kaliforniai paprika
  • só, bors, oreganó, bazsalikom ízlés szerint
  • (olíva)olaj

Elkészítése:

A marhahúst, a sonkát, a paradicsomot és a gombát ledarálom és fűszerezem sóval, borssal, aprított fokhagymával és kakukkfűvel, majd a tojással jól összegyúrom. Ha leveses lenne, akkor kevés zsemlemorzsát adok hozzá.

A sajtból annyi kis kockát vágok amennyi gombóc a húsból kijön, majd egyenként a gombócok közepébe teszem és forró olajban kisütöm, majd melegen tartom.

A spagettit kifőzöm sós, kevés olajos vízben, majd leszűröm és félreteszem.

A mártáshoz kisebb kockára vágom a zöldségeket, melyekből lecsót főzök a fűszerek hozzáadásával.

Egy lapos tányérra teszek a spagettiből, majd a paradicsomos zöldségekből teszek rá, megszórom reszelt sajttal és a tetejére húsgombócokat teszek.