Ordás-kakaós sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 100 g minimum 70 %-os étcsokoládé
  • 100 g szobahőmérsékletű vaj+a tepsi kikenéséhez
  • kevés kakaó a tepsi hintéséhez
  • 3 nagy tojás szétválasztva
  • 100 g cukor
  • 100 g őrölt mandula

Tetejéte:

  • 250 g juh orda
  • 4+3 ek porcukor
  • 3 ek mogyoró vagy kávés krémlikőr (ha nincs, akkor elhagyható)
  • 3 tojásfehérje
  • csipet só

Elkészítése:

Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Kikenem a tepsit vajjal, majd megszórom kakaóporral.

Egy másik edényben a tojássárgákat fehéredésig keverjük 3 ek porcukorral.

Vízgőz felett megolvasztom az apróra tördelt csokoládét, majd kicsit hagyom hűlni.

Összekeverem a csokoládét és a tojássárgáját, majd hozzáadom a mandulát.

A tojásfehérjéből kemény habot verek kevés sóval és 3 ek porcukorral. Kanalanként óvatosan a csokoládés masszához adom a habot és a tepsibe öntöm.

25-30 perc alatt készre sütöm 180 fokon.

8.Az ordát habosra kavarom 4 ek cukorral és a likörrel, amit fellazítok a tojásfehérjébkől 3 ek porcukorból és egy pici sóval felvert habbal.

Óvatosan rákenem a kakaós piskóta tetejére pár percre visszateszem a sütőbe (kb 15) és kihűlés után szeletelem.