Zöldsaláta gazdagon árvácska szemekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej saláta
  • 8 szál medvehagyma
  • 1-2 db paradicsom
  • 1 keményre főzött tojás
  • 1 kisebb doboz paradicsomos makréla halkonzerv
  • 5-6 db árvácska virág
  • 1 kk dijoni mustár
  • pici balzsamecet
  • 3 ek olívaolaj
  • pici víz
  • pár szem fekete olívabogyó

Elkészítése:

A saláta leveleit tetszés szerint összetépkedjük, a medvehagymát csíkokra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük.

Egy salátás tálban a mustárt az olajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és a sót, majd a vizet, majd lazán beleforgatjuk a salátát és a medvehagymát. A közepébe helyezzük a halszeleteket.

Gazdagítjuk a paradicsommal, olívabogyóval és a tojással, majd árvácska virággal díszítjük.