Bolognai spagetti gluténmentesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg GM spagetti, vagy makaróni tészta
  • 1 kg darált hús
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • kb 2 tk só
  • fél liter sűrített paradicsom
  • oregánó
  • bazsalikom

A tetejére:

  • reszelt sajt

Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés zsiradékon megdinszteljük, majd rádobjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük-

Sózzuk, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot, és a dobozt/üveget, ég nagyjából fél liter vízzel kiöblítem és az “öblítő vizet” is hozzáöntöm.

Lefedve, lassú tűzön, időnként megkavarva puhára párolom a húst (kb 15-20 perc), ha szükséges a vizet pótlom.

A legvégén hozzáadom a bazsalikomot, és az oregánót, összeforralom, megkóstolom, ha szükséges adhatunk hozzá cukrot, én nem szoktam….

TIPP: ha véletlen túl híg lenne a mártás, vagy ha szaporítani szeretnék 1-2 evőkanálnyi rizslisztet kevés vízben keverjünk csomómentesre, és habarjuk be. (Én nem szoktam.)