Meggyes piskóta gluténmentesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 ek eritrit, vagy cukor
  • 6 ek rizsliszt
  • 1 üveg magozott meggybefőtt, vagy fagyasztott magozott meggy

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton.

Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe simítjuk, megszórjuk az alaposan lecsepegtetett meggyel és előmelegített 170 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.

Kockára szeleteljük, porcukorral, vagy eritrit porral megszórhatjuk. (Már langyosan szeletelhető).