Krémsajtos tojássaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 főtt tojás
  • 125 g krémsajt
  • 2 tk dijoni magos mustár
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • só (ízlés szerint)
  • 2 csipet őrölt fehér bors

Elkészítése:

A lilahagymát és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A főtt tojásokat vágjuk fel ízlés szerint.

A krémsajthoz adjuk hozzá a mustárt, az apróra vágott lilahagymát és a petrezselyemzöldet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük alaposan össze.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott főtt tojást, majd óvatosan keverjük, forgassuk össze, vigyázva hogy a tojás ne nagyon törjön.

Az elkészült tojássalátát ezután tegyük be tálalásig a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tipp:

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk friss kenyérrel, péksüteménnyel vagy éppen ropogósra sült zsemlével, kiflikarikákkal.