Gesztenyével töltött csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 db egész csirkecomb
  • szárnyas fűszerkeverék vagy csak só és ízlés szerinti fűszerek

A töltelékhez:

  • 25 dkg fagyasztott 100 %-os gesztenye
  • 1 maréknyi aszalt barack
  • 3 tojás
  • 2 tk só
  • 1-2 ek GM zabpehely

Továbbá:

  • 2 alma

Elkészítése:

A töltelékhez a gesztenyét kiolvasztjuk. A tojásokat a sót és annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy ne legyen túl lágy a massza, nekem 2 evőkanálnyi kellett, adjuk hozzá az az apró kockára vágott aszalt barackot is.

A húst befűszerezzük, majd a bőre alá töltjük a gesztenyés tölteléket.

Tepsibe rakjuk. Én 2 almát megpucoltam, felszeltem és közé dobtam, majd fólia alatt sütötjük 180 fokon kb 40 percig, majd fólia nélkül kb 15 percig.

Tipp:

Egyszerű elkészíteni, megfizethető is. Akár karácsonyi menü része is lehet.