Mézes-chilis csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 2 ek méz
  • 2 csipetnyi chilipehely (vagy chilipaprika)
  • 1/2 citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • só (ízlés szerint)
  • 2 tk kakukkfű
  • 1 kk füstölt pirospaprika
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítése:

A csirkemellfilét öblítsük le, majd papírtörlővel töröljük szárazra a húst.

A többi hozzávalót tegyük egy tálba, keverjük alaposan össze, majd forgassuk bele a húst és hagyjuk egy éjszakát állni, hogy az ízek jól átjárják.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg a páclével, helyezzük egymásmellé a csirkemellfiléket, majd locsoljuk meg a maradék páclével.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30 perc alatt szép pirosra.

Ameddig a hús sül készítsünk mellé ízlés szerint köretet vagy salátát.

Tipp:

Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkemellet, melyet ízlés szerint fel is szeletelhetünk, majd kanalazzuk mellé az ízlés szerinti köretet és úgy kínáljuk.