Sacher torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 8 tojás szétválasztva
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg sütőpor
  • 20-25 dkg baracklekvár
  • 0,5 dl rum

Csokimáz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg cukor
  • 1,5 dl víz

Elkészítése:

Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk. Ha félig kihűlt hozzákeverünk 15 dkg cukrot, a vajat és a vaníliás cukrot, majd egyessével a tojások sárgáját is. Robotgéppel jó habosra keverjük.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, majd a kihűlt, habos csokimasszába forgatjuk.

Végül a lisztet és sütőport is beleszitáljuk, lendületes mozdulatokkal belekverjük a csokoládés masszába.

Az elkészült masszát a tortaformába töltjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb 1 óra alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

A baracklekvárban elkeverjük a rumot. Én általában 25-30 dkg lekvárt használok. A kihűlt tésztát félbe vagy háromfelé vágjuk és a lekvárral megkenjük, majd egymásra tesszük a lapokat.

A csokoládémázhoz a vizet a cukorral felforraljuk, pár percig hagyjuk forrni, majd testhőmérsékletűre hűtjük. Beletördeljük a csokoládét, csomómentesre keverjük és ráöntjük a tortára. A felesleget egy lapos késsel vagy spatulával lehúzzuk.