Daragaluska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 52 g búzadara

Elkészítése:

A tojást nem szabad habosra verni, csak keverni akár villával, akár habverővel elkeverni. Hozzáadjuk a búzadarát. Nem szabad sózni, mert kemény lesz. Összekeverjük a búzadarát a tojással. Tehetünk bele petrezselyemzöldet is, ha szeretjük.

Berakjuk a hűtőbe fél órára, hogy megszívják magukat a daraszemek.

Ezalatt odateszünk főni egy edényben a vizet. Teszünk bele sót. Mikor felforrt a víz, 2 evőkanál segítségével galuskákat formálunk a tojásos masszából.

Addig főzzük, amíg a felszínre fel nem úsznak. Utána még 5 percig főzzük.