Pilóta keksz gluténmentesen

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 28 dkg rizsliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 2 ek kakaópor

A töltelékhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból – a kakaópor kivételével – gyors mozdulatokkal linzer tésztát gyúrunk.

Ketté osztjuk, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport a másik fele fehér marad.

Hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a krémet, a szoba-hőmérsékletű margarint az átszitált porcukorral robotgép segítségével kihabosítjuk, majd 2 ek kakaóport hozzáadunk és krémesre kevertetjük.

A linzertésztákat kinyújtjuk, cakkos szélű kiszúróval kiszaggatjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt megsütjük.

Ha kisültek, és teljesen kihűltek a krémmel összeragasztunk egy világos korongot,  egy barnával.

Nyáron mindenképp hűtést igényel!