Mindenmentes habkarika

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
13 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg eritritpor vagy porXukor
  • 50 g csicseriborsó konzerv leve
  • por állagú ételszínezék (opcionális) én nem használtam

Elkészítése:

Tegyük az édesítőszer felét a robotgép üstjébe, (ha színezni szeretnénk, itt adjuk hozzá, a por állagú színezéket) öntsük rá a csicseri levet, forgassuk át, majd a maradék édesítőszert is adjuk hozzá és kezdjük el kevertetni a habverővel, teljes fokozaton.

Akkor készült el a hab, amikor habverőn csúcsot képez. Nálam ez kb 10 perc volt.

A habot töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba és nyomjuk belőle karikákat, nekem kereken 13 db lett.

Melegítsük a sütőt elő 100 fokra és tegyük be a tepsit. Kb 25-30 percig érdemes “sütni”.

Amikor kivesszük a sütőből, még elképzelhető, hogy lágy a habcsók, de mire teljesen kihűl meg is szilárdul.

Tipp:

Nem bonyolult recept, de nagyon nagy pontosságot igényel, azonban ha minden lépést a receptben leírtak szerint betartunk a siker nem marad el, és azok számára is elérhető lesz a habcsók, akik tej-, tojás-, cukor-, gluténmentes diétán vannak!!!