Gombás bundában sült csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg vargánya gomba
  • 1 csokor medvehagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 3 dl napraforgó olaj

Elkészítése:

A húst felszeleteljük és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A gombát nagyon apróra vágjuk, hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, tojásokat, lisztet, sózzuk, borsozzuk (ha nagyon sűrű a massza adjunk, hozzá egy kis tejet).

A hússzeleteket belemártjuk először a lisztbe, majd a gombás masszába és forró olajban kisütjük.