Ribizlis-mascarponés krém

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg piros ribizli
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 3 ek porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatinfix

Elkészítése:

A kiválasztott formát kibéleljük folpackkal.

Összeturmixoljuk a ribizlit a porcukorral és a citrom kifacsart levével.

A tejszínt kemény habbá verjük a zselatin hozzáadásával, belekeverjük a mascarponét, joghurtot és a gyümölcspürét, majd a formába öntjük hűtőbe tesszük.

Majd miután megdermedt, tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát és ízlés szerint díszítjük.