Fokhagymás-mustáros csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 ek ketchup
  • 3 ek mustár
  • 80 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 kk oregánó

Elkészítése:

A ketchupot, mustárt összekeverjük az oregánóval, zúzott fokhagymával, sóval, olajjal.

A csirkemell filéket felszeleteljük, beletesszük a fűszeres pácba és összeforgatjuk, majd 15 percig hagyjuk pácolódni.

Egy közepes méretű tepsit olajjal kikenünk. A pácolt húst belefektetjük, megszórjuk reszelt sajttal.

Alufóliával lefedjük és előmelegített, 180 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd a fólia eltávolítása után még további 10 percig.