Fűszerkérges sertésszűz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 sertés szűzérme
  • olívaolaj
  • őrölt feketebors
  • rozmaring
  • oregánó

Elkészítése:

A szűzérmét lehártyázzuk, bekenjük olívaolajjal és bedörzsöljük a fűszerek keverékével, majd 3-4 órát hűtőben pihentetjük, majd sütés előtt fél órával kivesszük onnan.

A tepsibe a hús alá vékonyan olívaolajat locsolunk, ráfektetjük a húst és lefedjük alufóliával.

180 fokon 1 óra alatt omlósra sütjük.

Tálálhatunk mellé fokhagymás-tejszínes mártást és szalmakrumplit.

Jó étvágyat!