Halkocsonya pontyszeletekből

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg pontyszelet
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk só
  • 1 ek paradicsomszósz
  • 1 l víz

Elkészítése:

A halszeletek mindkét oldalát enyhén megsózzuk, majd 1 órára betesszük a hűtőbe.

Egy fazékba téve a halakat hozzáadjuk a nagyon apróra vágott hagymát, a vizet, a sót és felforraljuk. Forráskor rászórjuk a paprikát, hozzáadjuk a paradicsomszószt és 35 perc alatt lassú lángon megfőzzük.

A halszeleteket egy szűrőkanállal óvatosan kiemelve tálra tesszük, ráöntjük a levét és miután kihűlt, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

Hidegen, ízlés szerint cseresznyepaprikával fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánok!