Poréhagymás sült csirkecomb bulgurral

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 alsó csirkecomb
  • 2 felső csirkecomb
  • 1 szál poréhagyma
  • só, bors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre forró víz
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel.

A póréhagymát tisztítás után vastagabb karikára vágjuk.

Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, belerakjuk csirkecombokat és mindkét oldalát lepirítjuk, majd rádobjuk a karikára vágott póréhagymát és együtt tovább pároljuk.

Amíg sül a csirke addig elkészítjük a bulgurt. Egy edénybe öntjük a megmosott bulgurt, felöntjük a forró vízzel és sózzuk, borsozzuk, ledjük és puhára főzzük. Állni hagyjuk, hogy megdagadjon.

Ha megpuhultak a combok, akkor zsírjára sütjük.