Húsgombóccal töltött körte

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb körte
  • 30 dkg darált hús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, őrölt koriander
  • 1 kisebb tojás

Elkészítése:

A körtét ketté vágjuk, eltávolítjuk a magházat és a helyén egy karalábé vájóval nagyobb mélyedést készítünk.

A kivájt körtedarabokat finomra vágjuk, hozzáadjuk a darált húshoz, majd ízesítjük és a tojás hozzáadásával alaposan összekeverjük.

A masszából 8 gombócot készítünk és elhelyezzük a körték mélyedéseibe.

Egy hőálló tálat kivajazunk elrendezzük benne a körtéket és 180 °C-on kb 35-40 perc alatt megsütjük.